Számítógép szerelés

Információk új számítógépek összeszereléséhez, alkatrészekről, és eszközökről.

A merevlemez megfelelő rögzítése.

2010.10.01. 11:19 Gyorsszervíz

Ellenőrizzük, hogy minden tápkábel megfelelően be van-e dugva, az optikai meghajtókat rögzítsük mind a két oldalon 2-2 csavarral, a merevlemezeket elég egy oldalon (leginkább a bal oldalon, mert azt az oldalfalat szereljük le, amikor gépbe nyúlunk legközelebb). Azért fontos az ODD-t mind a 4 sarkában lefixálni, mert a magas fordulatszámának mellékhatásaként berezonál az eszköz, és a lezserül beszerelt meghajtó hatalmas zajt csap, illetve ez nem tesz jót magának a gépnek sem. Ha van külön ventilátor a házba szerelve, akkor azt is kössük be valahova. Vagy a tápba közvetlenül, vagy az alaplapba, ha van erre külön támogatása. Utóbbi azért szerencsésebb, mert az alaplap csak akkor fogja az eszközt bekapcsolni, ha indokolt. A hőmérséklet moderálásával ismét kikapcsolja azt.

Ezzel voltaképpen a bázis számítógépet össze is szereltük, ezen felül még bármit beépíthetünk. Tuner kártyát, hangkártyát, videóvágó kártyát, hálózati kártyát, külső eszközöket, stb. Ezeket ráérünk akkor beszerelni, mikor már operációs rendszerünk fel van telepítve, mivel ezzel is kizárunk esetleges hibalehetőségeket.

Elakadtál a számítógép szerelésben és szükséged lenne segítségre?

Szólj hozzá!

Címkék: merevlemez hangkártya tápkábel odd optikai meghajtó tuner kártya

A bejegyzés trackback címe:

https://szamitogep-szereles.blog.hu/api/trackback/id/tr462336671

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása